ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 2015"

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος, 2015

Τη «λάμψη» του ελληνικού κοσμήματος θα αναδείξει από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την 28η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλο, καθώς η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» έχει προσελκύσει ήδη περισσότερες από 250 εταιρείες του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας και των ωρολογίων, εμφανίζοντας ενισχυμένα μεγέθη σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και μάλιστα για τρίτη συνεχή χρονιά.

Φέτος η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» θα αναπτυχθεί σε 6.600 τ.μ., μέγεθος αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το 2014. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης η ΔΕΘ-Helexpo θα υλοποιήσει πρόγραμμα προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) από εννέα χώρες, τη Βρετανία, την Τυνησία, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, ώστε τους φέρει σε επαφή με τους Έλληνες εκθέτες.

Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), φιλοξενεί φέτος κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπροσώπους κοσμημάτων και ωρολογίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», μαζί με την KOSMIMA, που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, αποτελούν ένα δυναμικό εκθεσιακό «δίδυμο» στον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας.