ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 4 Μάρτιος, 2015

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η επισκεψιμότητα στην έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» επισκέφθηκαν συνολικά 3.622 εμπορικοί επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έναντι 3.107 στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση.

Από το σύνολο των επισκεπτών, οι ξένοι προήλθαν από την Κύπρο, Αλβανία, Σλοβακία, Καναδά, Ουγγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Ινδία, Σρι Λάνκα, Κίνα, ΗΠΑ, Λιβύη, Ιταλία, Γερμανία, Αίγυπτο, Ισπανία, Τουρκία και Μ. Βρετανία, ενώ οι υπόλοιποι από την εγχώρια αγορά με εκπροσώπηση σχεδόν όλων των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας.

Οι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) έφτασαν συνολικά τους 404, έναντι 325 πέρσι, ενώ ξεχώρισε η παρουσία όλων των σημαντικών εγχώριων δημιουργών κοσμήματος.

Οι φετινές εκθεσιακές εγκαταστάσεις της «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» η οποία συνδιοργανώνεται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), προσέγγισαν τα 6.500 τμ, έναντι 5.314 τμ στην περσινή διοργάνωση.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων επισκεψιμότητας, στην «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» εκπροσωπήθηκε σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου του κοσμήματος, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και έμποροι.

Το επόμενο ραντεβού του κοσμήματος δίνεται στις 17-19 Οκτωβρίου 2015, στην 30η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, KOSMIMA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.