Όλος ο κόσμος του κοσμήματος στην Athens International Jewellery Show από τις 1-4 Μαρτίου στο Metropolitan Expo Ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου και η Furnidec/The Interior Show στο MEC Παιανίας

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

Τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στον κλάδο του κοσμήματος επισήμανε εγκαινιάζοντας σήμερα το βράδυ την Athens International Jewellery Show ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως υφίσταται μεγάλο ταλέντο και δημιουργικότητα στο χώρο του κοσμήματος, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ καλή ιδέα η δημιουργία σχολής ΑΕΙ αργυροχρυσοχοΐας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, είπε πως με 250 άμεσους εκθέτες η Athens International Jewellery Show συγκεντρώνει ξένους εκθέτες από την Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία, ενώ αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ. Οι έμμεσοι εκθέτες της φτάνουν τους 161 και προέρχονται από την Ταιλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χόνγκ-Κόνγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

Ο κ. Πέτρος Καλπακίδης, Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, δήλωσε ότι το ελληνικό κόσμημα είναι χαρακτηριστικό της έμπνευσης, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας και στο σημείο αυτό τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης των εξαγωγών του κλάδου.

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας έδρας ΑΕΙ αργυροχρυσοχοΐας για την εκπαίδευση των νέων πάνω στο ελληνικό κόσμημα.

Η 32η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Athens International Jewellery Show, πραγματοποιείται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Eκδήλωση με θέμα την «Παρουσίαση μη καταστρεπτικού πολυδιάστατου ποιοτικού ελέγχου από πολύτιμα μέταλλα, μέσω στοιχειακής ανάλυσης και τρισδιάστατης τομογραφίας».
  • Το project π3 με αφετηρία την «Athens International Jewellery Show», παρουσιάζει ένα εγχείρημα συνεργασιών, που φέρνει κοντά περισσότερους από 140 νέους σχεδιαστές κοσμήματος, καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας, φωτογράφους και γραφίστες με σκοπό τη δημιουργία συνεργατικών προϊόντων art & design που κινούνται στους 3 δημιουργικούς και επικοινωνιακούς άξονες Design (Κόσμημα – Μόδα) Εικαστικά - Παρουσίαση & Επικοινωνία.

Από τις 2-4 Μαρτίου η Furnidec/The Interior Show στο MEC Παιανίας

Οι μεγαλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές επίπλου, καθώς και όλος ο κόσμος της διακόσμησης, συναντάται από αύριο έως τις 4 Μαρτίου στην Furnidec/The Interior Show στο MEC Παιανίας.

Στη φετινή έκθεση, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις και τα πλέον πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης.

Οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, διακόσμηση, interior και industrial design συναντώνται στην έκθεση, η οποία φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος hosted buyers.

Σταθερός στόχος της Furnidec/The Interior Show είναι η ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή.